Bułki

W supermarketach można kupić różnego rodzaju bułki. Każda z nich inaczej smakuje i inaczej wygląda. Najczęściej kupujemy kajzerki i zwykłe duże bułki z przedziałkiem. W większych sklepach można kupić cały czas świeże kajzerki co na pewno jest wielkim atutem. Niestety bułki, które się kupuje w sklepach bardzo często nie nadają się na tak zwaną bułkę tartą. Zamiast wyschnąć na kamień bardzo szybko pleśnieją. Kajzerki rozlatują się tworząc dziwną egzystencje i strach jest to coś dodać do kotletów. Kajzerki mają to do siebie, że bardzo dobrze smakuje dzisiaj, kiedy jeszcze są ciepłe i świeże. Jutro rano może być już znacznie gorzej, bo robią się bardzo twarde. Ktoś powie, ale czego się spodziewać po bułce za kilkanaście groszy. Fakt, ale chyba jakieś normy mamy i trzeba byłoby ich przestrzegać? Jeśli ktoś nie wiem jak ma piec bułki to może powinien zmienić profesję? Jeśli mamy taką możliwości to upieczmy bułki sami w domu, a zaraz zobaczymy na czym polega różnica miedzy zwykłymi bułkami, a tymi z piekarni. Niektórzy z nas będzie na pewno bardzo zaskoczeni smakiem jaki będą miały domowe bułeczki. Tak naprawdę nie ma nic lepszego i szybszego jak bułka na śniadanie z masłem i wędliną czy serem.

Dodaj komentarz