Gastronomia w Polsce na coraz wyższym poziomie.

Gastronomia w Polsce osiąga coraz wyższy poziom. Odkąd popularne stały się programy kulinarne, ludzie przykładają coraz większą wagę do tego, żeby jedzenie było smaczne i zdrowe. Zwłaszcza w restauracjach.
Prawdziwy prym w poprawie jakości polskiej gastronomii wiedzie Magda Gessler. Jej program – „Kuchenne rewolucje” – otworzył naszym rodakom oczy na stan polskich restauracji.
Dzięki temu coraz rzadziej można się natknąć na restauracje, które oferują nieświeże lub mrożone potrawy.
Z resztą fakt, że gastronomia w Polsce jest na coraz wyższym poziomie widać nie tylko po jakości jedzenia. Wystrój również wygląda zupełnie inaczej. Obecnie stawia się na klimat, przytulność i na to, by klient czuł się dobrze w trakcie posiłku. Restauracje, które wyglądają jak bar mleczny, z ceratowymi obrusami i przykręcanymi do stołu talerzami można odłożyć do lamusa.
Owszem, znajdzie się jeszcze gdzieniegdzie relikty przeszłości. Jednak są to tylko perełki dla pasjonatów PRL-u. Miła obsługa, smaczne jedzenie, czystość i przytulny klimat w restauracji – to coś, co można obecnie spotkać na każdym kroku. Świadomość Polaków również rośnie i teraz już nie chodzi się do restauracji po to, by zjeść cokolwiek, lecz po to, by zjeść dobrze. Zwracamy uwagę na szczegóły. A kiedy jakość jedzenia rośnie, to jakość życia również.